Mad Professor Live with Aisha

Dubwize sounds by Zionlionz DJ's & Dub Workshop Participants
04 Февруари 2007 - Неделя
Party Center 4KM

Masta P6U - GLOBAL VISION DJs
The Rain Army - Visual Projects

Start: 22:30 Enter: 15 BGN

Определят го като един от кралете на DUB музиката (заедно с Lee Perry, King Tubby и Augustos Pablo). Роден в Гвиана и израстнал в Англия, Нийл Фрейзър, по-известен като MAD PROFESSOR, проявява влечението си към комбинацията от музика и електроника още съвсем рано. На 8 години конструира първото си радио, последвано от пулт за миксиране и накрая цяло звукозаписно студио.

През 80те и 90те години MAD PROFESSOR си спечелва репутация на един от най-добрите реге продуценти в UK, работейки в сътрудничество с Horace Andy, Pato Banton, Macka B, U-Roy, UB40. От студиото ARIWA ("общуване") са излезли до днес повече от 200 албума, а подписът на Професора стои под ремикси на Massive Attack, Depeche Mode, Jamiroqui, Sade, The Orb, Beasty Boys. Най-голяма известност, обаче, му донася No Protection (DUB версия на класическия албум на Massive Attack от 1996г.), който представлява продължение на оригинала в DUB вселената, един от архитектите, на която е той самият.

Днес MAD PROFESSOR продължава да издава иновативна DUB музика. Програмата му е запълнена за месеци напред, а мрежата от концертите му покрива планетата. Студиото ARIWA тръгва на път, а бийтовете на Професора се съпровождат често от гласовете и инструментите на многобройни изпълнители, една от които е Aisha. London Telegraph я нарича "най-близкото подобие на Боб Марли в женски род", а дали това е така, убедете се сами. 
 

 
 


 
 

 
       
 

 

Last update: 05 Юли 2018
Site contents: 
Mission | Events | History | Artist | Visions | Community | Press | Contact
© 2002 - 2024 globalvisioncircle.org . All rights reserved.
Web by zon-studio.com