ОСТРОВЪТ НА ТИШИНАВТИТЕ

сетивно пространство - лабиринт
27 Август 2015 - Четвъртък
БЕГЛИКА ФЕСТ 2015

Start: 14:00 Enter: BGN

„Островът на тишинавтите” съществува само понякога. Отделен от света с огледална повърхност, която отразява небето, той става временно убежище за онези, които търсят Същността.

„Островът на тишинавтите” е дълбоко място, но в никакъв случай самотно – той е населен с многобройни изследователи. Като лятна резиденция на „Института за изследване на Тишината“, островът е съвсем реално място, създаващо неочаквани възможности за внезапни открития и съкровени срещи с тези, които пътуват в пространството ОТВЪД ДУМИТЕ. Наричат ги „тишинавти”.

Ти можеш да бъдеш един от тях…


„Островът на тишинавтите“ е сетивно пространство-Лабиринт, създадено от „Театър на сетиватa София“ специално за тазгодишното издание на Беглика фест. Вдъхновени от магичната природа на Родопите и необитаемите острови в язовир „Голям Беглик“, тишинавтите от „Института за изследване на Тишината”, Ви канят на вълшебно пътуване под кората на познатата реалност… Пътуване, което ще разшири границите на сетивата и ще ви дари с нови възможности за свързване със Себе си, с Другия и с Вселената.

Тези, които са решили да преминат на „отсрещния бряг“ и да поемат на вълшебно пътуване из Острова, трябва да знаят и да следват следните насоки:


– “Островът на Тишинавтите” е врата към друго измерение на реалността – по-бавно, по-дълбоко и по-фино. За това в него не можеш да “минеш за малко”, докато бързаш за някъде другаде. Минималното време за престой на Острова е поне 1 час.


– Тишинавтите изследват Тишината съвсем буквално, затова задължително условие за пребиваването на Острова е отпътуването от ДУМИТЕ…”БЕЗ ДУМИ” е не пожелателно, а ЗАДЪЛЖИТЕЛНО условие!


– Всъщност изследовател на Тишината може да стане всеки, който поиска това достатъчно много. Необходимо е поне за час да се откаже от обичайния си (вербален) начин на общуване, и да се вгледа с поглед на изследовател в пространството наоколо и навътре…

На добър час, тишинавти! 
 

 
 


 
 

 
       
 

 

Last update: 05 Юли 2018
Site contents: 
Mission | Events | History | Artist | Visions | Community | Press | Contact
© 2002 - 2024 globalvisioncircle.org . All rights reserved.
Web by zon-studio.com