Balkan Scientist (vol.6) in DUB

Новият балкански експеримент в дъб звучене!
26 Февруари 2010 - Петък
Party Center 4KM

DJ Invoke, Bai POP, Dharba, Africandro - GLOBAL VISION DJs
The Rain Army - Visual Projects
Mimionix - Guest DJ's

След петте иновативни издания на Balkan Scientist и изключителната Balkan Scientist Reunion Night, която “разцепи мрака отвътре”, създателите от Global Vision Circle се впускат  в поредното музикално приключение. Ето какво споделят те за Balkan Scientist vol.6 (in dub), който ще имаме възможност активно да се включим на 26 Февруари (Петък) в Парти Центъра на 4КМ.

“Предстои ни да преживеем експеримент различен от всички останали досега. Навлизаме в малко изследвана територия - в звуковото измерение на ДЪБ музиката. Там, където в дълбoките пространства от бас и ехо, ще потърсим среща с гласовете и мелодиите, идващи от дълбините на балканската традиция.”

И така... какво ще се получи, ако съберем на една сцена българската фурия Елица Тодорова (вокал и перкусии) с фънки кавала на Костадин Генчев от група Булгара, към тях прибавим мистичния звук на Изтока – Атешхан (тамбура и китара), диджеридуто на Хорхе от Оратница и всичко това потопено в звуково поле от дълбок бас и ехо с диджеите от Global Vision Circle и ЕXO (HMSU, Mirizma.org).

Отговорът, както винаги, е неизвестен, а този път ще зададем и втори въпрос.

Какво е Balkan Dub Jam?

Солидна дръм и бас секция, импровизираща свободно в дъб стил – Жоро Дончев (бас) и Наско Попов (перкусии), звукови ефекти от диджейския пулт и отворен микрофон за музикални включвания (с балкански ген ) от страна на публиката.
Balkan Dub Jam е една възможност за всички, които са готови да дадат път на мечтата си да общуват с другите на езика на музиката. НОСЕТЕ СИ ИНСТУМЕНТИТЕ!

Като запазват традицията по време на Balkan Scientist събитията да се представят и необичайни за клубния живот преживявания, организаторите от Global Vision Circle, съвместно с центъра за развитие на приложните изкуства КЕСАР (www.kesar-bg.com) са подготвили нова творческа работилница. Темата този път е колективна скулптура “Дървото на желанията... за любовта, изобилието и силата на вдъхновението или просто да сътворим заедно едно мистично дърво от глина”.

На същата тема може да проявите изобретателност и креативност върху стената за свободно рисуване с материали от магазин СЛЪНЧОГЛЕД (www.slanchogled.com).
И тъй като Balkan Scientist нощтите обикновено са дълги, за да презаредите батериите ще има дегустация на овесено-ръжени бисквитки с канела, ладу с кокос и какао по оригинална рецепта и екологично чисто вино и сок от aрония от био-супермаркет ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ (www.zdravosloven.com)

Вратите на Парти Центъра на 26 Февруари отварят в 22:00, а билети за Balkan Scientist in Dub може да закупите на място за 10 лв. преди полунощ и 12 лв. след това.Start: 22:00 Enter: 10лв. преди полунощ, 12лв. след това BGNhttp://www.youtube.com/watch?v=kOkqDagtFvw

 
 

 
 


 
 

 
       
 

 

Last update: 05 Юли 2018
Site contents: 
Mission | Events | History | Artist | Visions | Community | Press | Contact
© 2002 - 2024 globalvisioncircle.org . All rights reserved.
Web by zon-studio.com