DAY OF AFRICA

african music, dance & culture
25 Май 2015 - Понеделник
club CONTIGO

Dancing Angel, DJ Olaija, Africandro, Dancing Angel, DJ Olaija, Africandro - GLOBAL VISION DJs

На 25 май 1963 г. в столицата на Етиопия, Адис Абеба , представители на 34 африкански държави се обединяват, за да създадат Организацията за Африканско единство, чиято цел е постигане на свобода, справедливост, просперитет и ЕДИНСТВО на целия африкански континент. Днес, 52 години по-късно, целта все още не е достигната напълно и датата 25 май идва да напомни на света за това.

Определен от международната общност като ДЕН на АФРИКА, 25 май се отбелязва с множество събития и празненства по цялата планета, които насочват общественото внимание към предизвикателствата, пред които се изправя Черният континент, както и подчертават изключително богатото и многообразно културно наследство на Африка като важен ресурс за цялото човечество.

Това се случва и у нас благодарение на добрата традиция, създадена и подържана от Global Vision Circle, вече 10 години да се отбелязва 25 май със събитие, което събира заедно представители на африканската и българската общности в обстановка на добронамереност и искрено приятелство.

И така, ако вибрирате на честотата на Мама Африка и нейната жизнерадостна музика, ако сериозните танцувални натоварвания не ви плашат и ако искате да общувате в мултикултурна среда, запомнете датата - 25 май!

Тази година домакин на празненството за Деня на Африка е клуб „Contigo”*, а програмата на събитието, ще ви срещне както с автентични изпълнители от Африка – MC Malinke от Мали, Enow от Камерун, Rankn от Гана, Prince от Кения, танцьорите с африкански корени - Maria Cossa & Harita Asumani, мултикултурната денс трупа Amazonia Dance Project, така и с пионерите на африканската dance сцена у нас – Глобал Вижън диджеите - Dancing Angel, Africandro и Olaija.

Настроението ще е празнично, градусите високи, музиката наистина танцувална, а тълпата многоцветна! UBUNTO spirit!

Ако не сте идвали досега, вижте видеото от партито за Деня на Африка 2013 г. - https://www.youtube.com/watch?v=-OSSraHTLAc

Начало: 21:00 ч.
Вход: 5 лв.

*club CONTIGO се намира на бул. „Княгиня Мария Луиза” № 47.

Start: 21:00 Enter: 5 BGN 
 

 
 


 
 

 
       
 

 

Last update: 05 Юли 2018
Site contents: 
Mission | Events | History | Artist | Visions | Community | Press | Contact
© 2002 - 2024 globalvisioncircle.org . All rights reserved.
Web by zon-studio.com