LIFETRANS CIRCLE MARATHON

deep musical meditation-improvisation
14 Декември 2012 - Петък
Center 15, 51 James Baucher bulv.

Live Trance Circle - MUSICAL PROJECTS

Start: 20:00 Enter: 10 BGN

Доживяхме!

Дългогодишното видение и намерение на изследователите от Life Trans Lab и Института за Изследване на Тишината ще се материализира в нощта на 14 срещу 15 Декември! Първото групово, музикално-медитативно, дълбочинно (над 3 часа) потапяне в измерението отвъд думите е на път да стане факт! И отново думите са недостатъчни да опишат вълнението и очакването...

Тишинафтите* се приготвят за път в нощта...

Конкретни детайли:

- започваме в 20.00
- носете си одеала (сънят е естествена част от процеса)
- ако желаете донесете си и свои инструменти
- приготвили сме вълшебна храна и чай
- посрещаме изгрева на слънцето от кулата в 7.55
- вход 10 лв.

Очакваме ви!


Повече информация за тези които попадат за първи път на събитие на Института за Изследване на Тишината, респ. Life Trans Circle:

Как се случва процесът?

В центъра на затъмнена, предварително подготвена стая с релаксираща атмосфера ( свещи, застлан с одеaла и възглавници под, успокояващи ароматни пръчици ) се подреждат инструментите ( африкански балафон, кора, каримби, тибетски камбани и звънчета, китари, бас, цигулка, флейти, маракаси и др.), около които в КРЪГ сядат участниците. Представя се идеята за иновативния подход за правене на музика:

• всички хора могат да използват ВСИЧКИ инструменти по свой собствен ( дори необичаен начин ), като имат свободата да експериментират и да откриват сами как различните тонове влизат в хармония

• единственото задължително правило е ДА НЕ СЕ ГОВОРИ С ДУМИ по време на сесията, която предоставя по-съвършена форма на комуникация, тъй като вербалното общуване разделя участниците на предаватели ( говорещи ) и приематели ( слушащи ), докато при живия транс всички могат и да приемат, и да предават ЕДНОВРЕМЕННО

• сесията започва и завършва с няколко минути ТИШИНА, която според създателите на Life Trance Lab е също толкова важна колкото и самата музика.

Програма максимум е постигането на спонтанна, хармонична комуникация между участниците. Задачата се улеснява, когато първоначалната структура на звука е пределно изчистена и проста, състояща се от няколко тона, към които всеки може да се включи и да обогати със своя ритъм или мелодия. Същността на заниманието е креативна, но също така има силен медитативен елемент, усилен от релаксиращата обстановка, в която хората се чувстват уютно и спокойно.

Желаниетона създателите от Life Trance Lab и Института за Изследване на Тишината е да експериментират в каква посока ще потече процеса и какво ще бъде отражението върху възприятието/съзнанието, ако продължителността на сеансите се увеличи от обичайните три часа, на осем или дори дванайсет. "Забелязали сме, че колкото повече време свирим, толкова по – лесно се разбираме музикално, а преживяването придобива голяма яснота и дълбочина." Досегашният опит също така показва, че оптималният брой на участниците е девет - десет човека. Идеята е този брой да се запази константен във вътрешния кръг ( на активно медитиращите ), но на мястото на всеки напуснал да влиза някой от външния кръг ( този на наблюдаващите отстрани процеса ). Така музиката ще остане непрекъсната, а броят на участвалите в нея може да достигне от няколко десетки души. По-опитните участници, практикувщи вечблизо 10 години тази музикална медитация – импровизация могат да "водят" процеса като задават и поддържат ритъм, върху който другите да се “качват” и обогатяват.

Лайф-транс музиката определено е музика на бъдещето. Тя е предчуствие и знак за един възможен нов свят, свят в който човешките същества творят така спонтанно и естествено както дишат. Лайф-транс музиката е процес, който не разделя участниците на “изпълнители” и “публика” – тук всеки може да бъде и двете. Точно затова тя носи вътре в себе си края на разделението.

Тук няма фенове и почитатели, а само сътворци и приятели. На преден план излиза не крайния резултат, а процесът на общуване, търсенето на хармония и единство. Това е процес, в който грешките са напълно допустими, а постиженията (които са обща заслуга) имат участта да се стопяват завинаги в мига на своето възникване.Лайф-транс музиката е врата към РЕАЛНОСТТА, която е винаги на едно и също място в едно и също време - тук и сега, тук и сега, тук и сега...

Повече информация на :

http://www.facebook.com/lifetrance.circle
http://www.globalvisioncircle.org/ 
 

 
 


 
 

 
       
 

 

Last update: 05 Юли 2018
Site contents: 
Mission | Events | History | Artist | Visions | Community | Press | Contact
© 2002 - 2024 globalvisioncircle.org . All rights reserved.
Web by zon-studio.com