AFRO DANCE Night - DAY OF AFRICA

Афро денс парти по случай световния Ден на Африка
25 Май 2010 - Вторник
Червената Къща

Africandro, Dancing Angel - GLOBAL VISION DJs
MC Foreal (Nigeria) - Guest DJ's

В Деня на Африка, 25-ти май, вторник, от 20 часа в Център за култура и дебат Червената къща, ул. Любен Каравелов 15, диджеите на Global Vision Circle и Червената къща ви канят на афроденс парти, което събира  европейци и африканци заедно.   

Денят на Африканското единство, 25-ти май, се отбелязва като истински празник в цяла Европа от Дъблин до Рим, и особено в градовете с живи африкански общности. На 25-ти май се организират музикални фестивали, денс партита, представления, панаири с африкански храни, напитки, дрехи, обичаи.

Това е ден, в който европейците могат да научат повече за живота в Африка, днес и отвъд стереотипите, а африканците – да заяват културната си идентичност и затвърдят мястото си в европейското общество. Това е както ден за спомняне миналото на колониализма, така и ден за поглед с надежда, към бъдеще, в което расите и континетите са по-близо едни до други.

Africa Day 2010 в Червената къща ще бъде цветно музикално събитие, на което диджеите Africandro и Dancing Angel ще представят селекция от африкански танцувални стилове – афробийт, афропоп, афрореге, сукус, джуджу, макоса, мбалакс, бенга-бийт и др.

Специално участие с хип хоп на живо ще има 21-годишният Оладутун Ибикуи, или MC Foreal. Музиката и поезията на Ола разказва за това какво е да си черен българин, роден в Нигерия, израсъл в България и носещ двата континента в сърцето си.  

Global Vision Circle е един от най-успешните организатори на world music събития в София, с многобройни партита, представящи културата и музиката на света, от Южна Америка до Индия. Център за култура и дебат Червената къща “Андрей Николов” е пространство за съвременна култура и критически дебат отвъд стереотипите.

Global Vision Circle и Червената къща споделят вярата, че българското общество днес се нуждае от повече повече познание за различните култури и повече сетива за разнообразието. Те още вярват, че музиката и културните фестивали са най-добрата форма на образование и позитивна промяна.  

Заповядайте на Africa day 2010 в Червената къща, за да се забавляваме и танцуваме заедно, европейци и африканци и да отпразнуваме общата мечта  – Африка и света обединени, а не разделени.

Start: 20:00 Enter: 5/6 BGN 
 

 
 


 
 

 
       
 

 

Last update: 05 Юли 2018
Site contents: 
Mission | Events | History | Artist | Visions | Community | Press | Contact
© 2002 - 2024 globalvisioncircle.org . All rights reserved.
Web by zon-studio.com